В момента има 15  гости и няма потребители и в сайта

Регистрация на ЕООД – 199 лв. тотал, Регистрация на ООД – 260 лв. тотал, регистрация на ЕТ – 100 лв. тотал, пререгистрация, промяна на обстоятелства, правни и счетоводни консултации – (02/9 588 477) viber(+359)887 823 441)

До 20 000 лв. безвъзмездно за нова фирма

До 20 000 лв. безвъзмездно за нова фирма

Ако се интересувате от безвъзмездна помощ за Фирми във връзка със ситуацията с Covid 19 през 2020 г. 10 000 лв. безвъзмезда помощ

Агенция по заетостта ще финансира безвъзмездно по проект на ОП „Развитие на човешките ресурси”.


Агенцията по заетостта ще отпуска до 20 000 лева на безработни българи, които искат да започнат собствен бизнес, съобщиха от ведомството. Безвъмездната помощ е по проект „Подкрепа за предприемчивите българи – Компонент І” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Хората, които към момента са без работа, наброяват около 300 000 българи.

Ако някой от тях реши да си отвори фирма за магазинче за цветя, например, ще му трябва начален капитал от точно около 20-25 000 лева - пари за регистрация на фирма, купуване на касов апарат, стока и въобще за всичко необходимо. Ако реши да ги изтегли като кредит за 5 години, заради лихвите ще върне на банката с около 7 000 лева повече.

Потенциалните бенефициенти ще бъдат обучени в две направления - "малък и среден бизнес" и "бизнес услуги". Обучението ще продължи между два и три месеца. След това всеки ще бъде консултиран как да разработи собствен бизнес модел, с който да кандидатства за отпускане на субсидията, която може да достигне до 20 000 лева - пари, които не трябва да се връщат. От помощта ще могат да се възползват поне 2 500 души, като предварително трябва да са регистрирали фирмата си.

През първата година на бизнеса собственикът има право на безплатни консултации, затова как да го развива. Новата програма ще съществува до 2013 година. Документите се подават в бюрата по труда.

В проекта могат да се включат безработни лица, с регистрация в Дирекции „Бюро по труда” повече от 12 месеца, които не получават месечно социално подпомагане и които притежават средно или по-високо образование, уточняват от Агенцията.

В програмата не могат да се включат безработни, които получават социални помощи. Не са изключени и варианти за злоупотреби с регистриране на фалшиви фирми, за да се получи субсидията.

От Агенцията по заетостта твърдят, че контролът ще бъде много стриктен и особено през първата година непрекъснато ще се следи дали се изпълнява бизнес моделът, с който е кандидатствал безработният.